Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Галерия

 

МАДРИД, ДРЕВЕН И МОДЕРЕН

 

 

          Приключили сме нашата обиколка на историческия център на Мадрид, похапнали сме типичните испански тапас с чаша отлично вино в пазара Сан Мигел, или ако искате по-обилен обяд, можем да седнем в някой от многобройните испански барове. Но на вас ви се иска да видите и да научите още много неща за Мадрид.

 

Така че, нашия пешеходен тур ще го допълним в ранните следобедни часове с екскурзия до още забележителни места - гордост на мадридчани.

На гара Аточа ще разгледаме уникалната тропическа градина, изградена върху старите релси и перони, ще видим и монумента, издигнат в памет на жертвите на атентата от 11 март 2004 г.  

Ще минем за малко и през парка Ретиро, не най-големият, но най-старият и най-красивият парк на Мадрид и ще видим някои от главните му забележителности.

Ще ви разкажа защо Вратата Алкала (Puerta de Alcalá) – първата в Европа Триумфална арка - е с две лица.

Можете да си направите снимки и пред емблематичните мадридски фонтани на богинята Сибелес (Кибела), на Нептун и на Аполон, както и пред впечатляващата сграда на двореца Сибелес. Ще се изненадате като разбере за каква функция е построен този дворец.

Минавайки покрай тайнствения дворец Линарес ще ви разкажа неговата смразяваща история и защо и днес е обитаван от духове.

При арената на коридите (Plaza de Toros), пред която е издигнат паметник на един от най-младите загинали тореадори - Хосе Куберо "Жижо", ще ви разкажа как е загинал и какво правят испанците с биковете, след като бъдат убити от тореадорите.

Ще отидем и до наклонените кули Кио – първите наклонени небостъргачи в света, и ще ви разкажа кога и как са били разрушени…

По булевард Кастейана – една от основните пътни артерии на Мадрид (ще научите какво е имало на негово място само допреди 80 години) ще стигнем и до стадиона „Сантиаго Бернабеу”.

И още много други интересни места по пътя ще можете да видите и да научите нови и недотам известни факти за древен и съвременен Мадрид.

 

Тази екскурзия е много подходяща и за онези от вас, които сте пътьом през Мадрид, кацнали сте сутринта, а следващият ви полет е чак довечера. Защо да губите безцелно този ден, харчейки парите си по фрий-шоповете на летището, когато можете да го запълните пълноценно с една незабравима екскурзия. Тук ще ви помогна напълно: ще ви поема от летището, ще направим екскурзията и ще ви доставя обратно за следващи полет.

 

 

Продължителност на екскурзията: 6-7 часа. 

Тарифа: 

          Брой души в група              Цена за група
                           1-2                        130 €
                           3-4                        160 €
                           5-6                        190 €
                    7 и повече               по договореност

Цената ВКЛЮЧВА: Екскурзоводски и преводачески услуги. 

         НЕ ВКЛЮЧВА: Транспорт. Храна и напитки..

Забележка:  За тази екскурзия в Мадрид придвижването става с обществения транспорт: метро, автобус или такси.