Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Галерия

 

МАДРИД, ДРЕВЕН И МОДЕРЕН

 

 

          Приключили сме нашата обиколка на историческия център на Мадрид, похапнали сме типичните испански тапас с чаша отлично вино в пазара Сан Мигел, или ако искате по-обилен обяд, можем да седнем в някой от многобройните испански барове. Но на вас ви се иска да видите и да научите още много неща за Мадрид.

 

Така че, нашия пешеходен тур ще го допълним в ранните следобедни часове с екскурзия до още забележителни места - гордост на мадридчани.

На гара Аточа ще разгледаме уникалната тропическа градина, изградена върху старите релси и перони, ще видим и монумента, издигнат в памет на жертвите на атентата от 11 март 2004 г.  

Ще минем за малко и през парка Ретиро, не най-големият, но най-старият и най-красивият парк на Мадрид и ще видим някои от главните му забележителности.

Ще ви разкажа защо Вратата Алкала (Puerta de Alcalá) – първата в Европа Триумфална арка - е с две лица.

При арената на коридите (Plaza de Toros), пред която е издигнат паметник на един от най-младите загинали тореадори - Хосе Куберо "Жижо", ще ви разкажа как е загинал и какво правят испанците с биковете, след като бъдат убити от тореадорите.

Ще отидем и до наклонените кули Кио – първите наклонени небостъргачи в света, и ще ви разкажа кога и как са били разрушени…

По булевард Кастейана – една от основните пътни артерии на Мадрид (ще научите какво е имало на негово място само допреди 80 години) ще стигнем и до стадиона „Сантиаго Бернабеу”.

А в двореца Сибелес (Palacio de Cibeles) на едноименния площад ще се изкачим на терасата на покрива му, за да хвърлите птичи поглед на цял Мадрид. Оттам се вижда също тайнственият дворец Линарес, който и днес е обитаван от духове.

И още много други интересни места по пътя ще можете да видите и да научите нови и недотам известни факти за древен и съвременен Мадрид.

 

Тази екскурзия е много подходяща и за онези от вас, които сте пътьом през Мадрид, кацнали сте сутринта, а следващият ви полет е чак довечера. Защо да губите безцелно този ден, харчейки парите си по фрий-шоповете на летището, когато можете да го запълните пълноценно с една незабравима екскурзия. Тук ще ви помогна напълно: ще ви поема от летището, ще направим екскурзията и ще ви доставя обратно за следващи полет.

 

 

Продължителност на екскурзията: до 6 часа. 

Тарифа: 

          Брой души в група              Цена за група
                     1-2                   110 €
                     3-4                   150 €
                     5-6                    190 €
              7 и повече            по договореност

Цената ВКЛЮЧВА: Екскурзоводски и преводачески услуги. 

         НЕ ВКЛЮЧВА: Транспорт. Храна и напитки..

Забележка:  За тази екскурзия в Мадрид придвижването става с обществения транспорт: метро, автобус или такси.