Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

 

ИСПАНСКИЯТ ДИСНИЛЕНД

 

 

Паркът на атракционите в МадридПаркът на атракционите в Мадрид          Паркът на атракционите, или както още го наричат неофициално испанският Дисниленд, е разположен в парка Каса де Кампо, на 15 минути с метро от центъра на Мадрид.

Разделен е на 4 зони: атракциони за най-малките, за семейства, за най-смелите и за любителите на високите скорости.

Открит е на 15 май (денят на Сан Исидро –патронът на Мадрид) 1969 г. В деня на откриването си започва с 30 механични атракционни съоръжения. Оттогава постоянно се обновява с още атракциони, като много от първите се демонтират поради амортизация. Днес разполага с над 50 модерни съоръжения и развлекателни обекти.

 

В зоната за любителите на силни усещания можеш да се изстреляш на над 80 метра височина с „летящите столове”, или да полетиш с влакчето на ужасите, или да се спуснеш с лодка по почти отвесна водна каскада, или да се "стресираш" в Къщата на страхотиите.

 

Нинджи в Парка на атракционитеНинджи в Парка на атракционите

В Детската зона най-малките могат да направят „околосветско пътешествие” на лодка, да пояздят пони, или да се разходят из лабиринта на кривите огледала.

И още много други уникални и неповторими забавления ви очакват в парка на атракционите.

 

 

В съседство с Дисни-парка се намира и Зоо-аквариумът, един от най-големите зоопаркове в света. Разположен на 2000 дка площ, той обединява зоопарк, аквариум, делфинариум и птицепарк.

Мечка-мравояд в зоопаркаМечка-мравояд в зоопаркаТова го прави единственият в Европа, който представя тези четири разновидности на едно място.

Зоопаркът притежава повече от 2000 животни от най-различни видове, включително и най-редките.

В Аквариума има над 500 вида морски тропически животни, между които голяма акула, както и най-красивата колекция от морски корали. Тук могат да се видят дори пингвини и моржове.

 

Делфинариумът пък, който е с капацитет 3000 зрители, редовно представя спектакли с делфини. А в птицепарка се правят демонстрации на свободен полет на хищни и екзотични птици.Подводен спектакъл с делфини Подводен спектакъл с делфини

В павилиона „Мистериозната природа” са изложени най-редките видове отровни змии, както и малко известни животни като артроподи, безгръбначни морски същества, амфибии, рептили.

В „Малката ферма” пък познатите домашни животни са достъпни за най-малките посетители. В тази зона се намира също и „Развъдник”, където се демонстрира как се отглеждат различните видове животни.

 

Ако желаете да посетите испанския дисниленд и зоо-аквариума, можете да консултирате тук цените и възможностите за закупуване на входни билети.