Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

 

ЗА ВСИЧКИ МАМИ ПЪТЕШЕСТВЕНИЧКИ

 

          Ако искате вашето малко съкровище да бъде с вас, докато се наслаждавате на прекрасния Мадрид и околностите, както и на Испания като цяло, нямате никакъв проблем да го вземете с вас. Можете да бъдете напълно спокойни, че през цялото време на екскурзиите и посещенията на забележителностите и местата за развлечения детето ви няма да се умори. В Мадрид може да се наемат всякакви пособия за бебета и малки деца: количка, раничка, столче за кола и пр., на изключително достъпни цени.  Ако решите да наемете, ще ви съдействам.

 

Асансьор на една от метростанциитеАсансьор на една от метростанциите

В Мадрид целият градски транспорт е приспособен да улеснява достъпа на всякакви колички. Всички станции на метрото разполагат с асансьори от тротоара на улицата до самия перон. А автобусите са снабдени със специални платформи на задната врата, които се спускат, когато трябва да излезе количка (и да влезе също – по изключение, тъй като, както споменах в Транспорт, в градските автобуси в Испания пътниците влизат само от предната врата). 

Столче за дете в градски автобус МадридСтолче за дете в градски автобус Мадрид

 

А вътре в автобусите има кът, в който е монтирано специално столче с колани за малки деца, които не водите в количка, например, на възраст между 3 и 6 годишни.

Така че, дори и да ползвате градския транспорт в Мадрид, няма да изпитвате никакви затруднения, ако сте с вашето малко съкровище.

 

Отделно от улесненията за придвижване с малки деца, ви напомням, че в Мадрид има много места, където за детето ви ще бъде безкрайно забавно, като например Паркът на атракционите (испанският Дисниленд), заедно със зоопарка и делфинариума, както и природният парк Фауния, А тъй като испанската столица е един от градовете в света с най-много музеи на глава от населението, има музеи, които са интересни и за малчуганите. В тях успешно се съчетава познанието със забавлението. Тук ви давам списък с най-атрактивните от тях:

МУЗЕЙ НА КРАЛСКИТЕ ОРЪЖИЯ (в Кралския дворец)

МУЗЕЙ НА ВОСЪЧНИТЕ ФИГУРИ

МУЗЕЙ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

ПЛАНЕТАРИУМ

ПРИРОДО-НАУЧЕН МУЗЕЙ

МУЗЕЙ НА НАУКАТА И ТЕХНОЛОГИИТЕ

МУЗЕЙ НА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ

 

Очаквам ви, мами!