Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Галерия

 

 ФУТБОЛНИ СВЕТИНИ

  

              За тези, които не могат да живеят без футбола, предлагам ексклузивен тур, който ще им напълни сърцето – посещение на стадионите на двата най-добри в днешно време отбора в Европа - Реал Мадрид  и Атлетико де Мадрид. Ще ви разкажа кой е Сантиаго Бернабеу, чието име носи стадионът на Реал и защо именно на него е кръстен.

Ще ви открехна защо Реал Мадрид и Атлетико са избрали именно тези цветове на униформите си, къде са били техните първи стадиони, на кои площади в Мадрид двата отбора честват победите си и защо именно там.

В Музея на Реал Мадрид на стадион Сантиаго Бернабеу можете да направите едно „пътешествие” из цялата история на клуба, да видите всичките му постижения и звездни мигове от самото му създаване до днес чрез предмети, образи, видео и най-модерна милтимедия. Съвсем наскоро беше добавена към музея и нова зала „Най-добрият клуб в историята”, както и кът, посветен на наскоро починалия Алфредо Ди Стефано.

Турът „Сантиаго Бернабеу” включва още панорамен поглед към целия стадион, посещение на съблекалните на футболистите, тунелът, през който играчите излизат на терена, самото игрище, официалната трибуна, ложите, резервната скамейка, залата за пресконференции и официалният магазин на Реал Мадрид, където можете да намерите оригинални предмети и сувенири, свързани с отбора.

И накрая можете да отдъхнете в ресторанта на Реал Мадрид „Пуерта 57” – името му идва от вход № 57 на стадиона, откъдето се влиза към ресторанта. В него можете да опитате любимите ястия на играчите от отбора. Но тук, освен на изискания вкус на традиционната испанска кухня, се наслаждавате и на самия интериор на ресторанта, който е истински шедьовър на вътрешния дизайн. От залата „Салон Мадрид” се открива зрелищна гледка към цялото игрище. Залата „Салон Реал” на долния етаж компенсира липсата на такава гледка с изключително вътрешно оформление. „Черешката на тортата” тук е елегантният полилей – едно произведение на изкуството, изработено в Кралската стъкларска фабрика в Ла Ганха и оценено на 60 000 евро, което е точно копие на един от полилеите, украсяващи испанския Версай – лятната кралска резиденция Сан Илдефонсо в Ла Гранха. А в частния салон за осем човека „Белият кът” картините са нарисувани специално за случая, оригинални произведения на известни съвременни художници с международен престиж.

Подобно на Салон Мадрид в ресторант „Пуерта 57”, и другите три ресторанта на Сантиаго Бернабеу „Реал Кафе Бернабеу”, „Ла Ескина” и „Зен Маркет” (най-големият в Европа луксозен азиатски ресторант) разполагат с огромни стъклени стени, от които се отваря впечатляваща гледка към игрището и трибуните.

След тура в „меката” на Реал Мадрид и след като сте отдъхнали и набрали сили в някой от ресторантите му,  ще се отправим към още една „светиня” – стадионът на другия мадридски отбор - Атлетико, който в последните години доказа, че “да можеш, значи да вярваш“.

От септември 2017 Атлетико вече е в нова къща – стадионът Wanda Matropolitano. Предишният им дом – легендарният стадион “Висенте Калдерон“ – вече е минало, започват да го събарят и на негово място ще оформят парк със същото име.

Но и в новия стадион Метрополитано се организира същия тур, както и преди на Висенте Калдерон. По време на тура ще разберете откъде идва името на новия стадион, ще научите многобройни любопитни истории, свързани с отбора, докато минавате през места, достъпни в ежедневието само за ограничен кръг от хора, като например съблекалните на футболистите, резервната скамейка и тревата на терена, президентската ложа, залата за пресконференции, ВИП-залата, в която се представят новите попълнения. Чувството, което изпитваш, когато се изкачваш по стълбата на тунела към игрището, докато слушаш химна на Атлетико, е неописуемо. Просто трябва да се изпита на живо.

А в музея, пренесен от предишния в новия стадион, можете да проследите цялата история на явлението Атлетико де Мадрид, който от втородивизионен отбор само за няколко години стига до върха на националния испански футбол и се нарежда сред най-силните европейски отбори.

И турът приключва в магазина, където можете да намерите култови предмети, свързани с този клуб.

 

 

    Продължителност на тура: до 5 часа

    Тарифа: 

Брой души в група  Цена за група 
 1-2  120 € 
 3-4 150 €
 5-6   180 € 
 7 и повече по договореност 

     Цената ВКЛЮЧВА: Организиране на посещенията, съпровождане, екскурзоводски и преводачески услуги

              НЕ ВКЛЮЧВА: Входните билети за туровете. Транспорт. 

             Цени вход и разписание на туровете можете да консултирате тук