Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

 

ФАУНИЯ - АНТАРКТИДА И ДЖУНГЛАТА НА ЕДНО МЯСТО

 

             Фауния е не просто зоологическа градина. Фауния е природен тематичен парк с 4 екосистеми, разделени на 13 тематични зони, приспособени за всеки биологичен вид със съответната жизнена среда, температура, светлина, влажност. Разположена е на 140 дка в южната част на Мадрид.

Червено кенгуру във ФаунияЧервено кенгуру във ФаунияМожете да я обиколите за 4-5 часа, вървейки по пътеките покрай потоци и езера, като следвате указателните табели.

Тръгвайки от Фермата, ще минете през Джунглата, където в различните зони можете да наблюдавате включително австралийски пейзаж, пустинен, дори ще срещнете и динозаври.

След това ще навлезете в Полярната Екосистема и ще завършите обиколката си в Отровата, където са събрани всички видове отровни животни на планетата.Водна крава във ФаунияВодна крава във Фауния

Така за няколко часа можете да видите практически цялата екосистема на планетата с най-редките и чудновати животни.

В парка живеят 4 000 екземпляра от над 500 животински вида. Засадени са 15 000 растения от над 1000 вида.  Но тъй като това е жива система, тези бройки постоянно се увеличават с раждането на нови екземпляри, а също така периодически се внасят в парка нови видове.

Кралски пингвин във ФаунияКралски пингвин във Фауния

Фауния е открита на 10 юли 2001 г., в началото под името Биологичен парк на Мадрид. Една година след това е прекръстена на Фауния.

С развитието си през годините се превръща в един от най-големите природни паркове в Европа.

 


Работно време: неделя, понеделник, вторник и сряда 10.30-20.30 ч.; четвъртък, петък и събота 10.30-24.00

Най-близката станция на метрото е Валдебернардо (Valdebernardo - линия 9).

 

Ако желаете да си направите една уникална разходка през цялата екосистема на планетата, можете да консултирате тук цените и възможностите за закупуване на входни билети.